En dan komt die vraag die ik had willen horen wanneer hij 35 was

0
335

Vandaag kwam mijn zoon tussen de middag uit school met de vraag of hij vanmiddag een banaan mee naar school mocht nemen want die hadden ze nodig voor de les. Ik keek hem verbaasd aan en zei; ”Wat voor een les is dat dan?”. Waarop mijn zoon zegt; “We moeten leren hoe we een condoom om een banaan moeten doen”. De school waar mijn zoon op zit heeft sinds dit jaar (groep 8) één uur in de week de ‘puberclub’. De puberclub is een uurtje met de jongens onder elkaar onder leiding van een meester en de meiden krijgen datzelfde uur ook ‘les’ met wat pubers allemaal wel niet bezig houdt. Dit met betrekking wat kinderen kunnen verwachten als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Toen ik vroeg wat ze met die banaan gingen doen, antwoordde hij: “We gaan er een condoom om heen doen”. Om vervolgens de vraag te krijgen of ik ook condooms heb?! Zoo… die vraag zag ik niet aankomen.

Ehh ja die heb ik wel zei ik met enige aarzeling. “Heb jij die pap?” “waarvoor dan?” Jemig, allemaal vragen die ik het liefst had willen ontlopen tot hij minimaal een jaar of 35 was of iets wat daar in de buurt komt. Maar goed, Ik pak een condoom en haal hem uit de verpakking. “Ja hoor!” reageert hij, “ziet dat er zo uit?!” “En dat condoom gaat dan om een …..?”

Nog even snel een broodje weggewerkt en hup naar school met die banaan. Vanmiddag kwam hij thuis en ik direct vragen hoe het op school was tijdens de puberclub. “Het was erg leuk pap en leerzaam”. Toen ik vroeg wat ze achteraf met die banaan gedaan hebben zei hij; “Die hebben we opgegeten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.