Een Ton gewonnen! Winnend staatslot

0
627

Ik persoonlijk ben iemand die bijna een fetisj heb voor dingen waar ik enorm lekker gevoel uit haal, en misschien nog wel meer voldoening uit haal om die andere een glimlach te bezorgen. Mijn raderen blijven altijd ronddraaien om leuke spontane dingen te verzinnen. Mijn denkwijze is meestal: Als iemand dit of dat bij mij zou doen, zou ik het enorm leuk vinden, dus waarom doe ik dat bij een ander niet. Eerst even een klein voorbeeld. Ik zag laatst iemand bij de supermarkt wie ik heel wat jaren niet gezien had. Het was een vrouw uit mijn jeugd waarmee ik goed contact had. Ik zag haar lopen en dacht: ‘wow, die ziet er goed uit. Niet dat ik me tot haar aangetrokken voelde, maar ze heeft een kids gehad en dan zie je iemand lopen en kijk je even 2 keer om. Mensen geven al zo weinig complimenten in het openbaar. Dan denk ik: ‘Hoe tof zou het zijn als iemand dat tegen mij zou zeggen? Ja, onwijs leuk, dus ga ik ook tegen haar zeggen, waardoor ik iemand een glimlach kan bezorgen. Dus doe ik dat.

Spontane actie uit het niet hoe ik een ton won

Ik had afgesproken met een goede vriendin dat wanneer ik een staatslot zou kopen en er een grote prijs op zou vallen, dat ik een appartement in Oostenrijk zou kopen en we daar beide gebruik van zouden maken. Dus ik een staatslot gekocht!

De voorpret die we erom hadden was nog leuker dan het staatslot zelf, maar toen kwam de trekking. Spannend! Met zweet in mijn handen zat ik voor de laptop om de cijfers te controleren. Ik toets de cijfers in en klik op Check. Gewoon kansloos natuurlijk. De kans dat ik een avond voor 22:00 uur in mijn bed lig is nog groter. Maar, hoe kan ik dit nou verkopen tegen mijn vriendin? Nee, dat was mijn eer te na. Ik moest iets verzinnen.

Dus ik pakte het lot, keek er eens goed naar, en pakte mijn pen. Veranderde het verliezende lotnummer op professionele wijze in het winnende lotnummer. Hoogstaand kunstwerkje, en de eigenaar van de tabakszaak zou het vast niet opmerken. Ok, lets go Mar, op naar de plaatselijke tabaksaak. De eigenaar is iemand die ik al heel lang ken, gezellig, graag gezien en altijd vrolijk is. Een leukere winkelier kun je niet hebben in je dorp.

Wat gebeurd er hier dachten de medewerkers

Ik liep naar binnen. Luister zeg ik, ik heb hier een lot waar een dikke prijs op gevallen is, kijk maar. okay, er is niets op gevallen, maar ben er eigenlijk wel blij mee. Man achter balie begon te lachen: ‘Ik heb nog nooit iemand gezien die hier binnen kwam en blij was met een verliezend staatslot’.

Ok, hier komt de deal zeg ik. Ik heb een belofte staan met iemand dat ik minimaal een ton zou winnen met dit staatslot, en dat gaat me lukken ook. Daarom wil ik ook vragen of ik met je op de foto kan achter de balie en dan doen we net alsof je een enorme prijs hebt binnengehaald in jouw zaak, en ik kan dan tegen die vriendin zeggen dat het me gelukt is!! Ik merkte dat hij en de lachende medewerkster een beetje flabbergasted waren, maar zei toch enorm lachend: ‘Eeh, ja is goed!’ Hup op de foto. Zegt die man tegen mij: ‘Weet jij hoe ik heet?’ Eeeh.. nee, Ik ken je al jaren, maar even je naar kwijt. ‘Mijn naam is TON’. Serieus zeg ik nog! Dat maakt mijn plan helemaal compleet.

k liep glimlachend de winkel uit en hoorde nog achter mij wat medewerkers lachend praten van: Wat in hemelsnaam was dit nou weer!

Ik de foto natuurlijk trots aan de vriendin gestuurd met de tekst erbij: Ik heb een Ton gewonnen!! Haar reactie was natuurlijk Geweldig! Dit soort dingen zijn priceless en enorm leuk om te doen zodat er lekker gelachen wordt, wat we veel vaker nodig hebben. Kan niet genoeg trouwens. Complimenten geven en ontvangen is werelds en weet je, het is gratis, en levert heel veel op;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.