Heerlijke vakantie en Roaming? Wat is dat?

0
526

Afgelopen zomer was ik met mijn toenmalige vrouw en de kids op met de zomervakantie een weekje naar Lago Mergozzo in Italië. Een heerlijke vakantie overigens. De oudste 2 hebben al een mobieltje. Mitchel is 12 jaar en zit in groep 8 en wanneer je in groep 8 zit komt er gewoon een tijd dat ze een mobieltje willen hebben en ook ga je er van uit dat ze er ook mee om kunnen gaan… in ieder geval dat dacht ik. Mijn Dochter Lisa die 9 jaar is heeft ook met haar verjaardag een mobieltje gekregen. Beide hebben ze een abonnementje van 12,50. Wellicht is het een meidending, maar Lisa is er ten eerste veel zuiniger op en weet precies wat ze wil downloaden uit de appstore en wat niet. Mitchel daarentegen heeft al een barst in zijn schermpje, hier en daar wat flinke gebruikerssporen en eerlijk is eerlijk, hij is er niet al te zuinig op. Maar ze zijn er beide erg blij mee en we houden er ook goed de controle op natuurlijk.

“Jullie mogen ze meenemen op vakantie jongens, maar download even wat leuke spelletjes in de store want we hebben daar geen internet” zei ik nog. We reden met de auto dus een paar leuke spelletjes erop is natuurlijk top in de auto.

Na een heerlijke vakantie thuisgekomen keek ik even op internet naar de mobieltjes van de kinderen. Dit niet om te controleren maar omdat ze vroegen hoeveel van de 500 gratis mb’s ze nog over hadden voor de maand om was. Lisa had nog iets van 340mb over en Mitchel had bijna alles er al doorheen gejaagd. Nu viel mijn blik op de facturen en zag daar een bedrag van 116.- staan onder het telefoonnummer van Mitchel. Ik dacht nog; “Dat klopt niet, dat zal wel een factuur zijn van iets anders of van mij of iets dergelijks”.

Hmm… Toch even de specificaties bekijken en toen schrok ik wel even. Roaming 89.- !! Even nagevraagd bij hem en natuurlijk het antwoord wat ik had kunnen verwachten was; “Nee hoor pap, ik heb niets gedownload op vakantie”. Ik had ook de vraag anders moeten stellen eigenlijk. Meer zoiets als: Mitchel, weet jij wat roaming is? en waar dat zit? want kan het niet vinden op mijn telefoon. Neeee, ik moest weer direct vragen op een boze manier waarom hij in godsnaam spelletjes heeft gedownload op vakantie wat ik hem gevraagd had absoluut niet te doen.

En zoals altijd komt dit ter sprake op het moment dat hij in zijn bed ligt en ook ik kalm ben zodat we rustig kunnen praten. Hij gaf al snel toe dat hij het wel gedaan had en zei; “het kon gewoon pap, ik dacht dat het niet lukte maar hij ging gewoon downloaden”. En zoals iedere vader of moeder wel kan beamen, in bed zijn ze zo onschuldig als ze de waarheid vertellen. Ik zit er zelfs aan te denken of dit een ingebouwd mechanisme is bij kinderen zodat alles wat minder erg wordt wanneer ze het pas in bed vertellen. Onschuldig of niet. Zakgeld was hij voorlopig kwijt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.