Wanneer je er 2 per dag doet geeft het zoveel meer rust

0
477

Gescheiden, single, nog zonder andere vrouw in mijn leven. Ach, so be it.. komt vanzelf ‘heb vertrouwen Marco’ zei iemand laatst nog tegen mij.. En dat heb ik ook.. nee echt.. serieus…gerust… Net als de songtekst gaat van artiest Enya; Who can say where the road goes, where the days flows, only time! En zo is het ook toch? We gaan er gewoon van uit. Of de oude tune van America’s funiest home video’s: When you least expect it your elected, its your lucky day.. en dan zonder ‘Hey! you’re in candid camera’ erachter;-)

Het is wel gewoon zo, dat wanneer je alleenstaand bent met kinderen en co-ouderschap, of zelfs helemaal wanneer je compleet alleen voor de kinderen zorgt dat tijd echt in je nadeel werkt. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend meer dat wanneer je thuiskomt van je werk, dat er voor eten is gezorgd, dat iemand op je wacht, je chick een pets op haar kont geeft, of dat je eens lekker op de bank kunt neerploffen zonder dat je de gedachten hebt van: “Fuck, de administratie moet nog, de was ligt ook al 2 dagen te stinken, die vaatwasser ook altijd, en het brood is wederom op (Ik weet zeker dat ik nog wat had) en ik moet echt wat fruit kopen, en het oud papier moet nog weg, die flessen hopen zich ook op naast de koelkast en die vloer mag ook wel weer eens een beurt hebben. Je staat onder de douche en je pakt vervolgens de shampoo fles waarvan je iedere dag weer weet dat die al 4 dagen op is. Shit!  En zo zijn er nog veel en veel meer dingen, waar je dan tegenaan loopt wanneer je geen partner hebt. En dat je meer dingen samen oppakt en doet voor elkaar.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het gevoel heb ook meer vrije tijd te hebben omdat ik onregelmatig werk. Wat ook wel weer wat dingen lastiger maakt, of juist wat mooier? Maar dat in een ander blog. Wanneer ik een ‘late dienst’ heb, doe ik zoveel mogelijk in de ochtend als de kids naar school zijn, zodat wanneer ik om 22:15 uur thuiskom niet tegen een hoop ellende aanloop en dus niet rustig kan gaan zitten. Aan de andere kant heb ik ook geleerd de laatste tijd, dat het me ook wel eens even helemaal niets meer interesseert. Laat maar liggen die bende en nu even lekker naar buiten.. en als ik dan thuiskom, liggend met nog een uur mijn jas aan op de bank en gewoon even niets. Maar sommige dingen blijven dan evengoed liggen. Dus…

Ok, Chil Mar.. Ik heb nu sinds een maand iedere dag 2 doelen voor mezelf gesteld. Vanochtend had ik dus het simpele doel om nou eindelijk eens het oud papier weg te brengen en de ramen te lappen waar ik me… nou best wel dood voor schaamde omdat je amper nog naar buiten kon kijken naar mijn tuin, die, eerlijk waar ook op mij to-do lijst staat;-) Wanneer ik dan deze 2 doelen gedaan heb is het ook goed voor die dag. En kan ik ook wat meer rust in mijn lijf voelen. Morgen staat er op het programma de was doen, op mijn telefoon zet ik dan mijn ‘feel good list’ van spotify op 10 en is het zo gedaan. In de avond doe ik mijn post wel. En zo zijn er dus 14 dingen die je per week kunt doen. Je zult zien dat dit echt heerlijk werkt. En uiteindelijk wanneer de kids in bed liggen kan ik gewoon lekker op de bank gaan zitten met een andere music list, wijntje en helemaal niets. Nou.. eerlijk gezegd mis ik dan ook wel weer wat ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.