Tinder en Koken

0
604

Tijdens het koken heb ik dat ding weer in mijn hand. Merk op dat de rijst voor de tweede keer overkookt. Ik ben BHV opgeleid, dus een brandje blussen kan ik wel. Ik krijg een melding: Er zijn geen vrouwen meer, vergroot uw zoekbereik. Heb ik ze dan allemaal in een omtrek van 10km ‘weggegooid’? Ik vergroot mijn zoekbereik en we kunnen weer hoor. Volle bak swipen met die handel.

Hey, ineens een leuke foto van een vrouw, gewoon normaal, geen 4 lagen make-up opgesmeerd met duckface of konijnenoortjes van een foto van snapchat. Ze heeft er enkele foto’s op staan. Maar spreken me wel direct aan. Zal ik dan maar naar rechts swipen? Doen Marco! En voilà.. Pling.. U heeft een match. Nu kunnen we met elkaar praten. Eens kijken of dat wat is. De foto was goed, en hoop ook dat de gesprekken een beetje gaan lopen. Het blijft toch een foto waarop je selecteert, en het gaat natuurlijk om de persoon achter de foto. We gaan het meemaken. Nu eerst nieuwe rijst maken, want deze snot is mislukt.

Daar zat ik dan met één van mijn beste vriendinnen aan een wijntje op terras in Alkmaar. ‘Mar, je gaat nu best lekker met alles, dus nu wordt het tijd voor een vrouw voor jou’ zegt ze. Ze pakt mijn telefoon uit mijn handen en begint de applicatie Tinder te installeren op mijn telefoon. Stelt wat dingen in, selecteert een paar foto’s en ‘Nu nog een pakkende tekst die bij jou past’ zegt ze. ‘Leuker in echt! Ja, dat zetten we neer. Jemig, ik aan de Tinder. Ik kom ze ook niet tegen bij de groenteafdeling bij de supermarkt en de avonden dat ik naar de bar of discotheek ga stamt ook van jaren terug. En nu maar swipen! Eerst swiped zij voor me. Ja, deze is leuk Mar, en deze, deze niet, en deze, en deze. HoHo.. wacht even.. wacht even.. serieus die? Ja, die past wel bij je zegt ze. En zo hebben we in eerste instantie heel veel lol. Totdat ik thuis wat kritischer ga kijken.

Ten eerste merk ik op dat er echt vrouwen zijn die waarschijnlijk hun foto’s niet eens bekijken als ze die erop gooien. Mijn god zeg, je kijkt toch eerst of een foto wel goed gelukt is? heel vaag, overbelicht, half in beeld. Net als een foto met je kind erop, 3 foto’s waarvan ik denk: Moet je paard nou een man zien te vinden of jij zelf? of een foto van een paar goudvissen. Denken ze echt daarmee te ‘scoren’? Misschien ligt het wel aan mij. Net als dat mannen er met een enorme vis op staan die ze gevangen hebben, wat ik regelmatig hoor van vriendinnen. Mannen, niet doen dus die vis, tipje mijnerzijds.

Tinder is een mindgame
Ik merk nu al dat ik de ‘meest naar links swipende man’ ever ben. Misschien ben ik wel te kritisch. Het zijn maar foto’s, een vleeskeuring. Ineens zie ik wat bekende voorbij komen, zelfs collega’s van mijn werk waarvan ik dacht dat ze al een vriend hadden staan erop. Grappig om te zien eigenlijk. Zal ik voor de grap naar rechts swipen? Maar wacht, stel dat het een match wordt. Maar als het een match wordt betekent het dat zij ook naar rechts had geswiped. Hmm.. wordt zelfs psychologisch spelletje op deze manier.

Terug, terug
Shit, swipe ik per ongeluk naar rechts bij iemand van wie ik denk: No way, absoluut niet! terug swipen, terug swipen…te laat.. pling!! U heeft een match! Neee…damn. Nou maar even via een bericht zeggen dat het niet de bedoeling was. Lekkere binnenkomer weer Mar. Die zal ook wel denken: ‘Wat een ei zeg’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.