The memory jar – Er gebeurd meer dan je denkt

2
662

Vorig jaar november kreeg ik voor mijn verjaardag van een vriendin een glazen pot, een schrift en een pen. Bij elkaar niet meer waard dan het geldelijke bedrag van hoogstens 10 euro. Maar de uiteindelijke waarde wordt me met de dag duidelijker. Het is een cadeau van onschatbare waarde geworden.

Wanneer ik de pot nu openmaak haal ik er allemaal herinneringen uit die ik opgeschreven heb op kleine papiertjes die ik dubbelvouw. Het zijn de simpelste herinneringen die je snel zou vergeten. De dag waarop de kleinste voor het eerst naar tandarts ging en het super deed, Dat ik een heerlijke wandeling had, zomaar een avond met een vriendin een wijntje drinken, of gewoon een ticket van de bioscoop erin geplakt waar ik en mijn zoon heen gingen. De datum waarop ik al het eten liet verbranden en we naar de snackbar gingen, waarop ik een date had, te laat op school kwam, naar opleiding ging, op mijn werk een klotedag had gehad, ruzie met mijn broer, een overlijden. En, natuurlijk de dag dat ik een ton won. Het zijn niet alleen de mooie dingen die je erin stopt. Dat kan wel natuurlijk.. alles kan, het is jouw ‘memory Jar’.

Na een half jaar haal ik ze er allemaal uit en dan pas kijk je terug met een big smile op al die kleine herinneringen die je anders zou vergeten of niet meer over zou hebben. Alle papiertjes leg ik op volgorde en plak ze in een klein schriftje op datum en zo creëer je je eigen herinneringen boekje. Je zult zien dat wanneer jet het boekje over een jaar openslaat je echt aan die momenten terugdenkt die je normaal gesproken ‘overgeslagen’ zou hebben. Een persoonlijk boekje. En als hij vol is maak je weer een nieuwe. Echt zo top! Nogmaals dankjewel Esther!

En waar ik me nog het meeste over verbaas is dat mijn toch wel persoonlijke herinneringen gewoon in mijn huiskamer staan en dat niemand erin kijkt, ze vragen er wel eens naar maar voor de rest niet. En buiten dat staat het ook nog mooi op mijn dressoir als kunststuk!

Ik kan dit iedereen aanraden en ben nog steeds heel dankbaar dat ik deze heb gekregen toentertijd want anders waren het toch echt de grote dingen geweest in mijn herinneringen maar het zijn daadwerkelijk de kleine dingen die het doen.

 

Wanneer iemand je vraagt of je nog wat leuks meegemaakt hebt denkt iedereen direct aan de grote dingen zoals vakantie, een uitje, een grote gebeurtenis, iets wat niet heel regelmatig voorkomt of gewoon iets waar je telkens weer hard om moet lachen en zodoende in je geheugen gegrift staat. Als iemand mij zou vragen wat ik vorig jaar voor mooie of minder leuke dingen heb beleeft zouden het bij deze dingen blijven.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.