Kinderen in het vliegtuig

0
750

Ik zat eerlijk gezegd met verbijstering te luisteren naar een radio fragment over het invoeren van ‘kindvrije’ zones in een vliegtuig. Naar aanleiding van een filmpje waar mensen 7 uur lang met krijsende kinderen in een vliegtuig zaten is er een petitie gestart. Laat ik alvast voorop stellen dat ik zeker weet dat het filmpje media-mooi gemaakt moet zijn voor een goed verhaal dat het lekker doet op de socials. Het zal gerust met tussen pozen geweest zijn. Anyway..

Meer dan 50% van de personen die vliegen zijn het ermee eens dat er ‘kindvrije’ zones gemaakt moeten worden. Nu zijn er al enkele vliegtuigmaatschappijen (nog niet in Nederland) die dit daadwerkelijk hebben ingevoerd. En dan met name de premium stoelen die wat meer been ruimte verschaffen, dat er daar geen kinderen onder de 12 jaar meer mogen zitten. Dus als ouder kun je in de toekomst geen ‘meer beenruimte’ reserveren omdat je kinderen zou hebben? Ik persoonlijk vind dit onzin. Een aparte ruimte voorin het vliegtuig waar mensen dik meer betalen zou ik op zich wel goed vinden.

Kinderen apart met slot erop!

Misschien komt dat omdat ik een ouder ben met kinderen. Mijn kinderen hebben toen ze klein waren nooit echt last van het vliegen gehad. We lieten ze lekker lopen en hadden nooit problemen met mede passagiers. Ze vonden het altijd wel leuk ook. Een praatje met een peuter. Mijn dochter wel toen zij ouder werd. Enorme pijn in haar oren, maar zij was oud genoeg om de intense pijn voor zichzelf te houden en helemaal huilend in elkaar gezakt in mij of mijn ex-vrouw te kruipen. Wat een hel voor een kind.

Ik zou zeggen: Alle kinderen die mee zijn in een vliegtuig in het ruim zetten, dikke geluidsdichte muur ervoor, slot erop, en bij aankomst weer eruit halen, dat zal ze leren!

Er is ook niets vervelender dan een kind voor of achter je te hebben die aan het huilen is, en dat jij even wilt slapen van een lange reis. Maar bedenk je eens hoe dit voor de ouder moet zijn. Ik weet uit persoonlijke ervaring dat dit een enorm dilemma is. Je wilt je mede passagiers niet storen door het gehuil van je kind, maar wat doe je er aan? Ik ben van mening hoe je er als ouder mee omgaat met de situatie zegt alles naar je medepassagiers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.