Je komt hier gewoon niet onderuit!

4
995

Slapen. In mijn ogen één van de mooiste en lekkerste dingen die er is. Ik persoonlijk ben er echt heel goed in. Ik denk dat ik iedereen eruit slaap. Ik slaap wel veel te kort merk ik. Best wel tegenstrijdig Marco is dit!

Ja, dat klopt. Ik ga meestal veel te laat naar bed. Ik ben een avondmens. Aan de andere kant ook wel weer een ochtend mens want heb zelden last van een ochtendhumeur. Ik snurk niet en slaap zelfs heel stil. Niet met mijn mond volop open, tong half liggend in een mondhoek. Dat beeld dat wanneer je wakker wordt naast zo’n figuur dat je denkt: “My god, die ligt in een houding alsof diegene van een huis naar beneden gevallen is en daar in dezelfde positie is blijven liggen als dat hij gevallen is”.

Meest verschrikkelijke wanneer je in bed ligt.

Maar waar ik echt een super hekel aan heb is het volgende. Je ligt echt enorm lekker. Precies het goede hoekje van je kussen te pakken, je hebt het gevoel dat je nu ieder moment in slaap kunt gaan vallen. Maar nee, je blaas zegt nog even met een klein stemmetje in je oor: “ah joh, nog even naar toilet toe, kom op mar, ik weet dat je moet, kom maar, kom maar, kom maar. Nee! Ik ga niet! Dan ben ik verdomme precies de juiste ligstand kwijt, mijn kussen in precies de juiste hoek en kuiltjes precies op de juiste punten waar je kin in ligt kwijt. No-Way dat ik er nu uitga! Jawel, Marco, toe maar joh, je ligt toch niet lekker nu meer omdat ik tegen je ‘praat’. Verdomme denk ik. Ok, goed onthouden in welke houding ik nu lig. Niet beide ogen open doen anders ben ik weer klaar wakker. “gaat je niet lukken Marco, het is je nog nooit gelukt en deze keer ook niet” verteld mijn blaas me.

Uit het complete niets raak je gefrustreerd

Dus wat gaan we doen. Ok, Lets Go. Als een gefrustreerd iemand ruk je je dekbed opzij en loop je als een dwaas met één oog open naar toilet. -Dit beeld is ook kenmerkend voor iemand die nachtdienst heeft gehad, probeert te slapen maar ondertussen ook even naar toilet moet-.

Je loop terug naar je bed, je schuift als een ware aal weer onder je warme dekbed. Waar is die houding nou gebleven die ik had. Ik lag toch zo? En nu ligt deze houding voor geen meter meer. “Told you so” zegt mijn blaas. Ben ik er weer in gestonken! En weet je, de volgende keer probeer ik het weer. Baby Dry Pants maat 6 past gewoon écht niet! (geloof me.. al vaker geprobeerd.. dat scheurt).

4 REACTIES

  1. Je hebt tena for men 😂 maar…mijn opa heeft nu de oplossing! Een condoom achtig ding dat ze vastplakken aan je vel… slangetje eraan met opvang zak…piesen maar! Ik vond het na mijn keizersnee heerlijk…ik werd wakker en na een paar uur besefte ik dat ik helemaal niet hoefde te plassen 😂 toen ik ff checkte had ik een blaaskatheder…zo gebaald dat je dat ding er uit haalden 🙈😂

  2. Zo enorm herkenbaar!! Ik heb dit vaak dat ik wakker word km te moeten plassen en dan denk ik dat het 02.00 uur is ofzo. Maar….. Het is al 05.30 en heb ik aan een ruk heerlijk doorgeslagen en blijkbaar erg fijn want lig nog in de zelfde houding als hoe ik in slaap gevallen ben maar wil niet uit bed, absoluut niet dat ik mijn warme bed uit ga om te plassen om vervolgens weer terug te gaan terwijl mijn wekker om 06.00 uur gaat!!!! Dus probeer ik vol te houden niet naar de wc te gaan. Dat half uurtje lukt wel. Maar dan komt die bekende buikpijn van volle blaas en dat is een nare buikpijn. ( Herinnert mij aan hoe mijn bevallingen begonnen, druk tegen de blaas door een lullige wee dus elke weer 3 druppels plassen maar buikpijn die voelde als volle blaas) Toch eruit, maar hebben maar 1 wc dus moet ik naar beneden met ook maar 1 oog open en als de kinderen hun deur zouden openen zouden ze Ixj doodschrikken want mijn haar hangt half voor mijn gezicht en armen zoekende naar de trapleuning ziet eruit als de welbekende geest uit zowat elke horrorfilm. Eenmaal beneden in de koude hal, de koude wc in en eenmaal klaar weer boven en is het 04.45 uur en dan nog maar 15 minuten om te liggen dus doe ik mijn best niet in slaap te vallen. Lukt ook niet maar toch even blnog dat warme bedje in. Héél even…..
    Toch in slaap vallen maar gelukkig gaat mijn wekker altijd om half 7 en voor alle zekerheid nog een keer kwart voor 7…
    Maar dat is mijn grootste baal moment want ik hou zo van slapen en heb het ook hard nodig, mijn slaap want anders ben ik in de ochtend een hels persoon dus kan beter niemand iets zeggen of druk doen maar ja… 4 kinderen die meteen klaar wakker zijn en zin hebben in hun dag….
    Ik slaap gelukkig héél snel in dus nooit de pech die jij hebt als je net lekker ligt. Als ik lekker lig dan ben ik zo in dromenland.
    Ik heb het gedoe vaak vlak voor mijn wekker gaat. Maar…… Behalve in het weekend!!!!!! Mijn blaas pest mij….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.