Het leven is extreem zeldzaam

4
1201

Hierboven ik en mijn tweelingbroer, 6 jaar oud. Schitterend hè. Volgende week alweer 43.
Ik las zojuist een stuk en begon even na te denken en daarom het volgende. Om het heel simpel over te kunnen brengen wat ik bedoel zal ik het proberen uit te leggen. Ten eerste is de kans dat je geboren wordt belachelijk klein, zelfs zo klein dat het bijna verwaarloosbaar is. Aan de andere kant is de kans 100% dat je het aardse leven niet zult overleven.

Je moet het zien als deze tijdlijn hieronder. Je ziet dat ik van 0-80 getekend heb. OK, sommige leven langer en sommige leven korter, maar over het algemeen genomen ongeveer zo. Ook in de tussenliggende ruimtes kun je komen te overlijden. De tussen liggende ruimtes stellen 10 jaar voor. Als je nu bedenkt dat je wordt geboren, gaat naar school en dat men ongeveer op hun 20e gaat werken, en laten we zeggen rond 65 met pensioen gaan, waar je ook meer kans hebt om ziek te worden, minder valide wordt en de afgelopen 67 jaar gaan tellen. Je voelt het aan alles. En dat hoort erbij. In principe is het sterfproces begonnen wanneer je wordt geboren.

Ok, als we dit weten, zie je ook direct dat het tussenliggende, het grootste gedeelte van je ‘leven’ beslaat. Hier werken we, werken we, werken we. Je werkt er van 45 jaar ongeveer 18. Slapen doe je ongeveer 15 jaar. We trouwen, krijgen kinderen, onze hele week opgeslokt door alle dagelijkse dingen. Maar in deze tijd is het dus zo belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt om te doen. Werk je alleen bv om iedere maand je loon te krijgen, maar vind je het werk eigenlijk helemaal niets, dan verlies je dus vele kostbare jaren.

Een kind zijn is tof, met pensioen gaan is tof. Het gaat mij om die 45 jaar. Het moet geen tijd zijn waar je wacht tot vrijdagmiddag en dan al het plezier kunt hebben. Toch? Als deze jaren voorbij zijn, zijn ze echt weg. Ze komen niet meer terug. Ok, het is een debat waard om te zien wat er zich na het aardse leven afspeelt. Akkoord.

Maak je comfort zone groter, door eruit te stappen. En daarna zul je zien dat die zelfde comfort zone groter is geworden. Je stapt er wederom uit en je comfort zone wordt nog groter. Dus doe dat ding waar je al heel lang over nadenkt om te gaan doen. Pak die kans waarvoor je eigenlijk een beetje bang bent. Dit is trouwens geen betweterige blog, maar meer om te motiveren. Mezelf ook. Go for it! Het is écht te kostbaar om maar genoegen te nemen met…

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.