Een tattoo als herinnering

2
1601

Ik begin dit bericht direct met een vraag: Hoe lang heb jij over je ontwerp nagedacht voordat je een tattoo nam met betrekking tot je kind/kinderen? Ten tweede begin ik dit bericht met een paar afbeeldingen die ik voorbij zag komen. Te verschrikkelijk voor woorden. Deze personen kwamen weloverwogen met hun dierbaarste bezit naar waarschijnlijk degene die zichzelf als een artiest ziet. Je zou deze huis, tuin en keuken hobbyisten toch aanklagen?

Hoe lang moet je nou nadenken over een tattoo om een juiste weloverwogen beslissing te maken om de inkt voor ‘altijd’ in je lichaam te injecteren? Soms gaan er wel jaren overheen, diverse concepten op papier, weer een ander idee of toch maar helemaal niet. En soms denk je direct van: Zodra hij of zij geboren is gaat direct die tattoo erop.

Ten eerste moet je niet onder invloed zijn, en het is fijn als de artiest zelf ook niet onder invloed is en ze op een rijtje heeft. (gevolg zie je in de bovenstaande afbeeldingen). Je moet een tattoo zetten wanneer je echt goed in je vel zit. Boven de 18 zijn (of met ouder of voogd+ identiteitsbewijs). Voor de rest van alle eisen voor een tattoo heb je tegenwoordig een ideaal iets. Het heet Google! 😉

Kindje of overledene altijd bij je 

Volgens Mark (van Kings of Ink in Hengelo) is het hele item van een tatoeage met betrekking tot kinderen vooral van de laatste decade.
Maar waarom zijn er zoveel mensen met een tattoo van hun kroost? Of tekens, stipjes, hartjes van overledenen, miskramen, ziektes?
Mark: “Ten eerste zien mensen het op internet, mooie plaatjes, idolen, bij kennissen en denken ze ‘Zoiets wil ik ook’. Met een tattoo met een betekenis van je kroost kun je eigenlijk geen spijt krijgen. Het gaat immers (symbolisch) om je eigen kind/kroost. Met een andere tattoo is de kans van spijt soms wat groter. Vind je de stijl later nog mooi, slaat de tekst bijvoorbeeld dan nog op jou. Bezint before you get inkt! Met betrekking tot overledenen en miskramen is het een herinnering, die ze graag bij zich willen blijven dragen en zichtbaar. Een ketting, een foto, een ring, kan kwijtraken, gestolen worden en een tattoo heb je altijd bij je.”

Luister naar advies

Zelf hebben hij, zijn vrouw en de kinderen allemaal dezelfde tekst op de lichamen laten zetten. Mi Familia Mi Vida – Mijn familie, Mijn leven. “Soms komen mensen met ontwerpen mbt kinderen waarvan ik me afvraag of ze dit ook later nog mooi gaan vinden, dan vragen we ze uit. Bijvoorbeeld adviseren wij om niet te kleine letters te gebruiken. Dit lijkt heel mooi en strak na het zetten, maar de kans van ‘dichtgroeien’ is dan aanwezig. We gaan samen met de klant in overleg en in 99% van de gevallen wordt het nog beter als waarmee ze binnenkwamen.

Inzendingen

Ik heb een aantal tattoos mogen ontvangen via mijn Instagram account. Waarvoor dank natuurlijk. Sommige zijn klein, de andere zijn weer groot, maar samen hebben ze allemaal 1 gemeenschappelijke waarde, en dat is de waarde van één of meerdere levens die ze hebben laten vereeuwigen.

Rachelle: Drie weken lang voelde ze haar kindje niet, iedere dag een CTG scan laten maken. En uiteindelijk was ze daar: Shenéa Helena Elisabeth. Oftewel SHE..

Sabrina: Infinity teken wat natuurlijk betekent ‘Oneindig veel liefde voor haar meisje’.

Romy: haar zoon 5 maanden bij haar weggehouden door haar ex. Ook al waren ze niet bij elkaar, zijn hart klopt door haar hart. ‘Children and mother never truly part, bound together by the beating of one another’s heart’. Schitterend!

Hoe lang heb jij over je ontwerp nagedacht voordat je een tattoo nam met betrekking tot je kind/kinderen? Die van mij persoonlijk heeft zelf 3 jaar op de koelkast gehangen.

2 REACTIES

  1. Ik heb er zelf niet eens zolang over nagedacht.
    Maar ik kan mij voorstellen dat je dat zeker moet doen. Ik wist toen mijn kinderen geboren waren dat ik een sierlijke tattoo wilden met hun letters erin. Na enige weken zelf speuren op internet vond ik een afbeelding. beetje polijsten en editten en klaar was ie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.