Bucketlist juist doen of is het een beperking

0
434

Is het niet zo dat wanneer je een bucketlist maakt dat je er bepaalde verwachtingen van gaat krijgen? bijvoorbeeld dat je enorme mooie plaatjes ziet van de Route 66 die je altijd al zou willen doen. Maar precies wanneer jij hem doet de auto stuk is, rotweer is, wegen afgesloten zijn, je relatie net kapot is, ziek wordt. Je zou heel graag met dolfijnen willen zwemmen en hebt je hele leven het al geromantiseerd dat het echt super mooi is. Alles in een memory jar willen stoppen. En dat je uiteindelijk thuiskomt met een wat leger gevoel omdat de voorpret en plaatjes in je hoofd er veel mooier uitzagen dan dat het in realiteit was.

Ik zat van de week bij de dokter in de wachtkamer en las een stuk over een bucketlist maken. Een oudere man naast me deed er lacherig over. Dus knikte zo met een gezicht van: Tja.. mooie dingen allemaal hè. Deze man vertelde me uit het niets dat je je gewoon moet laten verrassen door het leven. Dat hij vele dingen had gedaan want hij was reisjournalist, maar het mooiste wat hem bijgebleven is, was dat hij in Italië kwam in een gehucht waarvan hij het niet eens op de landkaart kan aanwijzen en dat daar een overenthousiaste man een enorme lunch bereidde voor hem en zijn vrouw en dat ze daar de hele middag gezeten hebben en gelachen. En dan heeft hij het over een belevenis van 10 jaar geleden. Hoe Tof!

Oudere mensen die in de laatste fase van hun leven zitten doen niet aan Bullshit dacht ik. Misschien gaat het echt niet om het uit een vliegtuig springen of diepzee duiken maar om dappere keuzes maken. Een bucketlist komt namelijk nooit uit. Daarvoor zijn we veel te druk tegenwoordig met van alles en nog wat. Hooguit 2 of 3 misschien in je leven is al super! Een bucketlist kun je maken wanneer je een paar ton op de bank hebt en veel te veel vrije tijd hebt. Maar dan nog, wat is er dan nog speciaal aan. Is het niet veel mooier als je voor 1 ding keihard moet werken, moet sparen, bloed zweet en tranen moet laten en dan het mag ervaren?

Ik zit er de laatste dagen over na te denken. Ik zat van de week even in mijn memory jar te kijken en echt.. al die mooie momentjes die ik afgelopen jaar heb mogen meemaken.. kan geen bucketlist tegenop. Het zijn de dingen die onverwachts op je pad komen, want de mooiste momenten overkomen je en zijn nooit gepland.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here


The maximum upload file size: 3 MB.